Voordelen Glasvezel

 

Glasvezel is een dunne en sterke kabel gemaakt van samengeperst glas. De glasvezelkabel kan betrouwbaar en met de snelheid van het licht informatie over grote afstanden versturen.

Internet_Buitengebied_traag_internet

Het glasvezelnetwerk is vergelijkbaar met het klassieke kopernetwerk. Echter wordt in plaats van koper gebruik gemaakt van glasvezel. In Nederland worden er steeds meer gebieden aangesloten op het snelle glasvezelnetwerk.

Wanneer uw woning op het glasvezelnetwerk wordt aangesloten brengt dit veel voordelen met zich mee. Hieronder de voordelen op een rij:

 

Razendsnel internetten!

 

Het huidige klassieke kopernetwerk is al meer dan een eeuw oud en loopt tegen de maximale capaciteit aan.

Glasvezel is nieuw en biedt een zeer hoge internetsnelheid, er kunnen momenteel internetsnelheden gehaald worden tot wel 1 Gbit per seconde. In de toekomst zal de maximale snelheid van glasvezel nog vele malen hoger worden.

Een glasvezelnetwerk heeft vele voordelen ten opzichte van ons huidige kopernetwerk. Het netwerk is uiterst stabiel en betrouwbaar. Dit zorgt ervoor dat het hele gezin tegelijk ongestoord kan internetten, tv kijken én telefoneren.

Daarnaast is het razendsnel en is de upload-snelheid net zo hoog als de download-snelheid. Dit zorgt ervoor dat u niet alleen razendsnel bestanden kunnen ontvangen, maar ook versturen. Handig bij het maken van online backups, versturen van grote bestanden, online gamen of thuiswerken.

De mogelijkheden zullen in de toekomst alleen maar toenemen. Zo zal het straks mogelijk kunnen zijn om langer zelfstandig thuis te blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving door online zorgdiensten of kan er zelfs een live sportwedstrijd uitgezonden worden van de club uit het dorp!

 

gamen

 

Betrouwbare verbinding!

Glasvezel staat garant voor een zeer stabiele verbinding. Externe factoren zoals het weer en verkeer hebben geen invloed op het signaal. Mede hierdoor is er minder vaak sprake van storingen, zoals met Digitenne of Satelliet TV bij slecht weer.

Tevens ondervindt u met Glasvezel geen signaalverlies op lange afstanden zoals met ADSL. Daarom is Glasvezel juist zeer geschikt voor aanleg in de buitengebieden waar de huizen doorgaans verder van de KPN centrale vandaan liggen!

Mocht er voor de buitengebieden besloten worden om glasvezel via het persriool aan te sluiten dan heeft dat als bijkomend voordeel dat de glasvezelkabel op de bodem van de rioolbuis heel lichtjes beweegt. Bezinksel komt hierdoor los waardoor uiteindelijk de rioolbuis weer schoner wordt.

 

Cinema-3D

Haarscherpe televisie!

Voetbal-HD

Televisie via glasvezel biedt voordelen ten opzichte van andere netwerken zoals Kabel en ADSL.

Via Glasvezel is er meer bandbreedte beschikbaar voor televisiediensten en video on demand.

Hierdoor kunnen er meer zenders worden aangeboden en ook meer zenders in HD.

 

Daarnaast bent u met glasvezel voorbereid op innovaties zoals 3DTV en 4K Ultra HD TV.

Voor de kleine groep mensen in het buitengebied, die het dichtst bij de KPN centrale wonen en momenteel misschien net genoeg bandbreedte om SD of HD TV signaal via internet te ontvangen, zal wanneer binnen enkele jaren 4K Ultra HD TV gemeengoed gaat worden, de bandbreedte van de ADSL internet verbinding in het buitengebied hiervoor ook niet meer toereikend zijn. Met Glasvezel bent u probleemloos op deze ontwikkelingen voorbereid.

 

Glasvezel is GROEN!

Bovendien is Glasvezel GROEN!

Glasvezel verbruikt aanzienlijk minder energie dan koper voor het datatransport en door de snelle downloads hoeft uw computer ook minder lang aan te staan!.

 

eco-laptop-2